© 2016 Mulders vandenBerk Architecten

Paviljoen 750 - Amersfoort

Om Amersfoort 750 te organiseren en te vieren is een duidelijk herkenbaar en multifunctioneel gebouw nodig. POORT 750 heeft een sterke identiteit door de eenvoudige krachtige sculptuur en het gevel ontwerp. Hierdoor is het gebouw het beeldmerk van Amersfoort 750.

Achter de uitnodigende ontvangstpoort ligt de centraal gelegen binnentuin die wordt omarmd door de vergader-, expositie- en werkruimten. Door deze ruimtelijke opzet ontstaat overzicht en interactie. De ruimten zijn allen separaat of als aaneengesloten ruimte te gebruiken voor verschillende situaties; werk, recepties, vergaderingen, marketing, manifestaties, exposities of festivals. Door het dak van de ontvangstpoort te gebruiken als uitzichtplatform (15m hoogte) krijgt de poort een extra betekenis op de locatie: een publiek gebouw centraal gelegen tussen alle activiteiten in het Oliemolenkwartier. Het gehele volume is ingepakt in een doek met full colour print waarop woorden over de geschiedenis van Amersfoort en een gedicht over de toekomst te lezen is. Een poort naar de toekomst om de geschiedenis te vieren.

Programma:

Locatie:

Status:

Opdrachtgever:

Geveltekst:

Grafisch Ontwerp:

Fotografie:

Festival Paviljoen Amersfoort 750 jaar

Eemlaan, Amersfoort

Opgeleverd 2008

Gemeente Amersfoort

Frans Ottink

Desgin Arbeid - Adam Oostenbrink

Roel Backaert,