© 2016 Mulders vandenBerk Architecten

Huis van de Wijk - Rijnstraat Amsterdam

Door de renovatie van het Huis van de wijk Rivierenbuurt was een tijdelijk gebouw nodig. Het tijdelijke gebouw is gerealiseerd met volledig recyclebare units met daar omheen een ronde gevel van Stadshout. De Stadshouten gevel is in gefreesd met verschillende symbolen die de functie van het buurthuis verbeelden. De freestekening golft op en neer rond het gebouw. Hierdoor ontstaat er een dynamisch beeld aan het verkeersplein bij de zuidelijke entree van Amsterdam. Daarnaast ontstaan er door de ronde gevel verschillende hofjes waar de bestaande bomen van dit plantsoen in zijn opgenomen.

Programma:

Locatie:

Status:

Opdrachtgever:

Huis van de wijk 350 m2

Rijnstraat Amsterdam

opgeleverd 2018

Gemeente Amsterdam